Fogelstad Musikteater

Välkommen till Fogelstadkören!Tid och plats
Turbinen i Katrineholm (Lokstallarna) varannan söndag kl 16.00-18.00.

Kostnad
Medlemskap i Fogelstad Musikteater med 100 kr/år.

Kontakt och anmälan
elisabethask1@gmail.com

Fogelstadkören är en damkör i föreningen Fogelstad Musikteaters regi och är grunden i föreningens föreställningar. Vi är en välkomnande kör med stark gemenskap!

I kören får du allmän sångträning samt träning i att sjunga i stämmor och olika sångtekniker.

Det finns plats för fler i kören – och den kostar ännu så länge endast 100 kr/år att vara med i (det är medlemsavgiften i Fogelstad Musikteater). Du är välkommen med eller utan förkunskaper.

Sedan 2001 leds Fogelstadkören av Elisabeth (Ellis) Ask, musiklärare, körledare och sångpedagog. Körens grundare, Marie Selander, deltar också i körarbetet.

Just nu övar vi sånger inför den planerade föreställningen Hjärtat, hjärnan, handen – tre farliga H med sånger om den kvinnliga medborgarskolan; ett program som sattes upp sommaren 2010 på Säfstaholms slott i Vingåker. Datum är ännu inte klara - vi återkommer.

---------------
Fogelstad Musikteater bygger på de idéer som präglade Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad. Ledorden är humanism, gemenskap, demokrati, jämställdhet, kvinnohistoria, miljö samt bildning och konst, allt med fokus på kvinnors perspektiv och villkor.

Föreningen verkar för kvinnors skapande, och strävar efter att sammanföra professionella och amatörer i gemensamma projekt.